Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 16:32 - Спортни залози. Наръчник на начинаещият. Част 1
Автор: 1x2win Категория: Спорт   
Прочетен: 4913 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.01.2012 16:52


Част 1

imageЗалагането на спортно събитие- това е хазартно увлечение, помагащо значително да се повиши интереса към едно или друго съревнование, например футболна среща, даже и ако в него не участва отбор или спортист, който харесвате. Погледнато от друга страна, залагането на спортно събитие- това е вид рискова инвестиция, както и всяка друга, имащаза цел да умножи капитала Ви. От това, кое от горепосоченото Ви е по- близко, коя от двете цели Ви е първоначална, ще зависи какъв ще е Вашият подход към това дело.

Залог- това в общият случай е спор между две лица за изхода на едно или друго събитие. Всяко от тях отделя някаква сума пари (залог), които е готов да преотстъпи в случай на загуба. В такъв смисъл, този, който спечели спора (залога), печели и своя залог и залога на опонента. Този, който загуби спора- не получава нищо. Така погледнато, за да има спор (паричен залог), трябва да има противоположни мнения за бъдещ изход на едно или друго събитие.

imageБукмейкър-  това в някакъв смисъл е посредника между хората правещи залог. Но неговите функции за по- широки: той не само приема залозите на играчите, но и установява величината на печалбата за всеки залог- коефициента. Така той сам взема участие в играта и поради факта до колко правилно изчислява коефициента, зависи неговата печалба.Тотализаторите само приемат залози от играчите и изплащат печалби, разделяйки обема на заложените пари (отделяйки някакъв процент и за заплащане на своята работа) на броя на печелившите залози, пропроционално на размера на всеки залог. В този смисъл печалбата на тотализатора зависи само обема на залозите и от нищо друго. При букмейкърите е по различно. Те са длъжни да изплатят печалбите на играчите в размер равняващ се на залога умножен по коефициента. Това е причината, букмейкърите да изчислят така коефициентите, че при всеки изход на събитието да останат с печалба. Това е причината винаги коефициентите да зависят от залозите и да се коригират във времето в  зависимост от постъпленията. В този смисъл, коефициентите отразяват не вероятността за съответния изход, както предполагат повечето хора, а само пропорциите, в които играчите залагат пари на изходите на срещата.

Всичко до тук е описания на основните понятия. Необходимо е още малко подготвителна теория. Даже, ако сте играч залагащ смело на всичко и чувствате, че всичко това не е толкова важно за Вас, по- добре е да спрете и да започнете отначало, следвайки няколко препоръки.

imageЗадължително, ясно определете каква сума сте готови да отделите за залагания, ежедневно или ежемесечно, заделете я настрана и използвайте за залози само нея. Никога не правете залози с пари, предназначени или запланувани за нещо друго по- важно, както и с пари взети на заем. Определете размера на сумата, като добре си помислете, загубите ще се отразят ли на общия Ви бюджет. Ако се съмнявате, по добре отложете залагането за по- добри времена.

Следващата стъпка е разгледате всички онлайн или офлайн букмейкъри, които познавате и да прочетете правилата им. При всеки букмейкър може да има нюанси и непознаването, на които може сериозно да повлияе на съдбата на Вашите залози. Например, Вие залагате в някаква футболна среща с твърдата увереност, че залога е за изхода на основното време на срещата, а на практика може да се окаже, че при този букмейкър залога за срещите важи за допълнителното време 2 х 15 мин. Всичко, което не разбирате трябва да се уточни с букмейкъра. След това си избирате някой богат на спортни събития ден (обикновено събота или неделя) и разглеждате списъка със събития, за които се предлагат коефициенти за залагане. Сравнявате тези списъци с другите букмейкъри, къде има повече събития, по- големи коефициенти и т.н. На това основание си изберете един или два букмейкъра с когото да играете.

imageПрепоръчително е известно време (седмица- две, а защо не и месец) да залагате фиктивно, т.е. анализирате списъка със събития, избирате си някое, записвате си го на хартия и добавяте сумата за залога, но реално залог не правите. Така ще може да оцените своето ниво, да видите подценявате или надценявате прогнозите. След една седмица или повече, ще разберете, че не всичко върви така както сте си мислили. Изобщо всеки път, когато решите да използвате нова за Вас стратегия или система, най- добре е седмица-две играйте на хартия и не правете реални залози. Изпробвайте различни залози- единични, системи и т.н. за да си изясните на практика как действат, защото практиката показва, че повечето системи и стратегии за непонятни за повечето играчи, особено начинаещите.

В следващата част ще разгледам по-сериозните етапи.



Тагове:   хазарт,   залог,   букмейкъри,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1x2win
Категория: Спорт
Прочетен: 189923
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930